Yritysmyyntiin – mitä pitää huomioida?

Olet päätymässä yrityksen myyntiin. Miten tähän olisi syytä valmistautua. Ehkä tärkein suositus on, että aloita toimenpiteet hyvissä ajoin. Yrityksen myynti vie yleensä hyvin paljon aikaa ja siihen liittyy myös paljon tunnetta. Aloittamalla yrityksen myynnnin mielummin etuajassa kuin viime tipassa olet yhden stepin verran etunojassa.

Toiseksi mieti yritystä ostajan näkökulmasta. Myyjä myy yleensä mennyttä liiketoimintaa (tulosta, voittoja jne) kun taas ostaja on ensisijassa kiinnostunut tulevaisuudesta ja sen suomista mahdollisuuksista. Mietikin myytävän yrityksen vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet tulevaisuuden kannalta. Mitkä liiketoiminnat ovat nousussa, minkä näkymät heikkenevät.  Tämä pohdinta auttaa myös löytämään yrityksen merkittävimmät kilpailuedut ja vahvuudet.

Valmistaudu kauppaan. Välttämättä koko liiketoimintaa ei kannata myydä vaan voit myös harkita osaa siitä, onko yrityksen omistuksessa asioita joita on syytä pohtia, mahdollisesti järjestellä, ennen kaupan toteutumista. Samoin mieti eri vaihtoehtojen seuraamuksia ja verotusta. Näillä voi olla suuri taloudellinen vaikutus ja huolellinen valmistautuminen yrityskauppaan on tässä suhteessa ensiarvioisen tärkeää.

Suosittelemme harkitsemaan ulkopuolisen avun käyttämistä yrityskaupassa. Usein ulkopuolisen on helpompi nähdä olennaisia asioita.  Myös itse kauppahintaa on helpompi arvioida jos sinulla on ulkopuolista apua tässä auttamassa.

Ota yhteyttä ja autamme sinut liikkeelle.

Ilmoituksien jättäminen on ilmaista, mutta vaatii kirjautumista!

Jos haluat enemmän näkyvyyttä ilmoituksellesi, osta näkyvyys tästä painikkeesta: